Silné sneženie a dážď komplikuje dopravu na viacerých cestách

NETKY.SK • 1 Marec 2016, 11:13 • 2 min
Silné sneženie a dážď komplikuje dopravu na viacerých cestách

BRATISLAVA – Silné sneženie či dážď môžu dnes vodičov obmedziť na cestách. Dohľadnosť do 100 metrov spôsobujú v lokalitách Nitra - Zobor, Zálužie, Podspády, Stráže, Važec a Hronský Beňadik, informuje Slovenská správa ciest (SSC) na webe zjazdnosť.sk.

slovakia

left justify in out

Horský priechod Šútovce a cesta I/64 v úseku Nitrianske Pravno - Fačkovské sedlo sú uzatvorené pre vozidlá nad desať metrov. Nebezpečenstvo padania stromov je na ceste I/14 na horskom priechode Šturec.

 

Dnešné husté sneženie v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) začína komplikovať dopravu. I napriek tomu sú všetky úseky ciest zatiaľ zjazdné. Vyplýva to z informácií Slovenskej správy ciest o zjazdnosti ciest.

 

Asi trojcentimetrová vrstva snehu je na horskom priechode Skýcov, medzi obcou Bošany v okrese Partizánske a Skýcovom, na úseku medzi mestom Brezová pod Bradlom a štátnou hranicou s Českou republikou, na cestách III. triedy v okrese Myjava a na horskom priechode Homôlka. Na týchto úsekoch je nutné používať zimné pneumatiky.

 

Na cestách III. triedy v Ilavskom okrese je kašovitá vrstva snehu, horské priechody Fačkovské sedlo a Šútovce sú mokré, doprava je tu počas zimných mesiacov uzatvorená pre vozidlá nad 10 metrov.  Pre kamióny je uzavretá aj cesta II. triedy z Ilavy po horský priechod Homôlka, a to od 11.30 h do odvolania. 

 

V hornatejších oblastiach Slovenska, najmä na západe, strede a v oblasti okolo Tatier, sa na cestách miestami vyskytuje vrstva čerstvého až kašovitého či utlačeného snehu do troch centimetrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies