Silné slová rakúskeho europoslanca: EÚ sa stane zlepencom negrov!

NETKY.SK • 9 Apríl 2014, 15:57 • 2 min
Silné slová rakúskeho europoslanca: EÚ sa stane zlepencom negrov!

VIEDEŇ - Jeden z lídrov kandidátky krajne pravicovej Slobodnej strany Rakúska (FPÖ) pre májové voľby do Európskeho parlamentu sa v utorok vzdal možnosti obhájiť svoj post v zákonodarnom orgáne EÚ.

slovakia

left justify in out

Andreas Mölzer podľa svojich slov tak spravil pod tlakom vedenia strany, ktoré v neho údajne stratilo dôveru. Stalo sa tak po jeho publikovaných výrokoch, podľa ktorých pri agresívnej regulácii EÚ vyzerá aj nacistická Tretia ríša liberálne. Blok je podľa jeho názoru navyše v nebezpečenstve, že sa zmení na "zlepenec negrov", ktorí nemajú pracovnú morálku Nemcov a Rakúšanov.

 

Mölzer sa za svoje slová ospravedlnil. Poprel však autorstvo článku v časopise, kde sa autor posťažoval, že súčasný Viedenčan vyzerá ako populárny futbalista filipínsko-nigerijského pôvodu a skutočného Rakúšana je možné podľa neho vidieť už iba v domovoch dôchodcov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies