Silné prívalové dažde zabili v Číne najmenej 16 ľudí

NETKY.SK • 25 Jún 2012, 07:22 • 2 min
Silné prívalové dažde zabili v Číne najmenej 16 ľudí

Silné prívalové dažde zabili v Číne najmenej 16 ľudí - Svet Prívalové dažde v Číne zabili najmenej 16 ľudí a postihli pol druha milióna ľudí v južných i severných častiach krajiny, informovali dnes čínske štátne médiá. Tlačová agentúra Sinchua uviedla, že

slovakia

left justify in out

img

Prívalové dažde v Číne zabili najmenej 16 ľudí a postihli pol druha milióna ľudí v južných i severných častiach krajiny, informovali dnes čínske štátne médiá.
      Tlačová agentúra Sinchua uviedla, že v južnej provincii Kuang-si silné dažde počas uplynulých troch dní postihli 450.000 ľudí a zničili všetku úrodu. Ďalších vyše 730.000 ľudí postihli prívalové dažde v provincii Ťiang-si a 312.000 v priľahlej provincii Kuang-tung.
      Sinchua citovala predstaviteľa miestnej správy, podľa ktorého priame ekonomické straty dosiahli doteraz 20,3 milióna dolárov a že vodné hladiny v 10 vodných nádržiach a na niekoľkých veľkých riekach vystúpili nad bezpečnú úroveň.
      Povodne vyvolané dažďovými búrkami zasiahli aj oblasti Vnútorného Mongolska na severe Číny.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona