Silné mrazy zastavili plavbu na Dunaji, Poľsko sužuje smog a Istanbul sneh

NETKY.SK • 10 Január 2017, 16:35 • 2 min
Silné mrazy zastavili plavbu na Dunaji, Poľsko sužuje smog a Istanbul sneh

BUKUREŠŤ/VARŠAVA/ISTANBUL - Silné mrazy naďalej sužujú Európu a jej obyvateľov. Rumunsko dnes na poludnie pre nepriaznivé počasie zastavilo až do odvolania plavbu na svojom 900-kilometrovom úseku Dunaja, rovnako ako predtým Chorvátsko a Srbsko. V Srbsku z rovnakého dôvodu nepremávajú lode na rieke Sáva.

slovakia

left justify in out

Na juhu Srbska, v obci Duga Poljana, umrzli 88-ročný muž a jeho 64-ročný syn. Podľa televízie boli mimoriadne chudobní. Ich telá objavil muž rozvážajúci chlieb.

Alarmujúce úrovne smogu v južnom Poľsku prinútili úrady, aby ponúkli ľuďom bezplatnú dopravu s cieľom zlepšiť kvalitu ovzdušia a chrániť zdravie detí. Expertka na ovzdušie Barbara Toczková dnes povedala, že hlavným zdrojom smogu sú nekvalitné palivá spaľované v súkromných domoch. V dôsledku zrážok zostávajú znečisťujúce látky v ovzduší nad oblasťou, v ktorej vznikli.

Poľská vláda bude rokovať o tom, ako bojovať proti smogu, keďže znečistenie ovzdušia prekročilo tento týždeň vo Varšave a na priemyselnom juhu krajiny v dôsledku silných mrazov hraničnú úroveň.

V rumunskom hlavnom meste Bukurešť vyhlásila dnes starostka Gabriela Fireová až do konca týždňa školské prázdniny. Rumunsko je už piaty deň v zajatí arktického mrazu, ktorý spôsobil meškania vo verejnej doprave, výpadky v dodávkach elektriny a prudký nárast spotreby zemného plynu a elektriny.

V Turecku sa v dôsledku silného vetra a snehovej nádielky zrútila počas smútočnej rozlúčky klenba mešity stojacej neďaleko hlavného letiska v Istanbule. Jedna osoba zahynula a vyše 10 ďalších utrpelo zranenia.

V Istanbule od piatka silno sneží, boli zrušené stovky letov a nepremávajú ani trajekty cez Bospor. Školy sú od pondelka uzavreté a prevádzku neobnovia ani v stredu.




 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona