Silné krupobitie v Rakúsku napáchalo obrovské škody!

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 19:01 • 2 min
Silné krupobitie v Rakúsku napáchalo obrovské škody!

KLAGENFURT - Silné krupobitie zasiahlo dnes časti rakúskej spolkovej krajiny Korutánsko, vrátane jej metropoly Klagenfurt, informovala agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Padajúce krúpy mali nezriedka priemer až niekoľkých centimetrov. Hasiči mali plné ruky práce s odčerpávaním vody z pivničných priestorov, ako aj s odstraňovaním vyvrátených stromov.
     

Značné škody napáchal prírodný živel poľnohospodárom. Kvôli vyvráteným stromom, ktoré spadli na trať, bola dočasne prerušená aj železničná doprava v oblasti.
     

Počas krupobitia skolabovala i doprava v centre Klagenfurtu, kde sa cesty v priebehu niekoľkých minút zafarbili do biela a neskôr sa na ich povrchu tvorili menšie jazierka v súvislosti s upchatými odtokmi.
     

Poškodených bolo nielen viacero automobilov, ale aj okenné tabule na niektorých budovách. Miestne úrady varovali občanov, aby sa nezdržiavali pod stromami, pretože mnohé treba skontrolovať, či nepredstavujú nebezpečenstvo.
     

Popri sídelnom meste Korutánska vyčíňal prírodný živel aj vo viacerých obciach severne od Klagenfurtu. Odborníci z Poľnohospodárskej komory tam počítajú s totálne zničenými obilninovými a kukuričnými poľami. Ako informovali rakúski meteorológovia, v oblasti spadlo v priebehu iba desiatich minút 24 milimetrov zrážok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies