Silné dažde vyhnali už z domovov tisícky osôb, hrozia záplavy a tiež zosuvy pôd

NETKY.SK • 18 Júl 2017, 09:09 • 2 min
Silné dažde vyhnali už z domovov tisícky osôb, hrozia záplavy a tiež zosuvy pôd

TOKIO - Tisícky Japoncov sa dnes podriadili úradnému príkazu na evakuáciu v dôsledku prudkých prívalových dažďov, ktoré zasiahli stredné a severné časti krajiny.

slovakia

left justify in out

Nariadenie na evakuáciu sa vzťahuje na zhruba 4300 obyvateľov mesta Tadami v prefektúre Fukušima, približne 270 kilometrov severne od Tokia. V zasiahnutej oblasti sa môžu vylievať zo svojich brehov vodné toky a hrozia tiež zosuvy pôdy.

 

Úrady ďalej rozhodli o evakuácii v neďalekom meste Gosen v prefektúre Niigata, kde pred povodňami odišlo zhruba 1400 civilistov.

 

Ani jedna zo spomenutých prefektúr dosiaľ neinformovala o prípadných zraneniach.

 

Výstraha japonského meteorologického úradu JMA pred zosuvmi pôdy, záplavami a silnými lejakmi platí dnes pre prefektúry Niigata, Fukušima, Jamagata a Mijagi.

 

Začiatkom júla zahynulo v dôsledku mohutných dažďov a následných zosuvov pôdy na ostrove Kjúšu prinajmenšom 34 osôb a sedem ďalších je stále nezvestných.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona