Silné dažde spôsobili v Kašmíri zosuvy, zomrelo najmenej desať ľudí

NETKY.SK • 30 Marec 2015, 11:14 • 2 min
Silné dažde spôsobili v Kašmíri zosuvy, zomrelo najmenej desať ľudí

ŠRÍNAGAR - Najmenej desať ľudí prišlo o život pri zosuvoch pôdy v himalájskej oblasti indického Kašmíru, ktoré spôsobili prudké dažde.

slovakia

left justify in out

Bahno zalialo v noci z nedele na pondelok tri domy so spiacimi rodinami v dedine Ledhan asi 40 kilometrov od Šrínagaru. Pred rozvodnenými riekami ušli stovky ľudí zo svojich domovov.

 

Meteorológovia predpovedajú ďalšie lejaky, čo vyvoláva obavy z náhlych povodní na severe Kašmíru. Sever Indie zažíva celý marec najhoršie dažde za posledných viac než sto rokov. Povodne a vlhko zničili milióny hektárov ozimín, čo viedlo k rapídnemu vzostupu samovrážd vo vidieckych oblastiach. Vláda už v oblasti vyhlásila stav povodňového ohrozenia a ľudí v okolí rieky Jhelum vyzvala, aby opustili svoje domovy. Kašmír zasiahli rozsiahle povodne aj v septembri minulého roku, ktoré zabili viac než 200 ľudí a skoro milión vyhnali z domovov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona