Silné dažde a vietor spôsobili najnä na juhozápade Maďarska materiálne škody

NETKY.SK • 14 Júl 2016, 11:19 • 2 min
Silné dažde a vietor spôsobili najnä na juhozápade Maďarska materiálne škody

BUDAPEŠŤ - Popadané konáre, vyvrátené stromy, zaplavené pivnice a zásahy bleskom zanechali na viacerých miestach Maďarska búrky, ktoré sa začali v stredu popoludní.

slovakia

left justify in out

Silné dažde a vietor spôsobili materiálne škody najmä juhozápadne od Budapešti. Požiarnikov volali do dnešného rána na pomoc vo vyše 400 prípadoch.

 

Podľa spravodajského servera origo.hu hovorca Celoštátneho riaditeľstva úradu ochrany proti katastrofám (OKF) Márton Hajdu uviedol, že na odstraňovaní škôd pracovali hasiči dnes dopoludnia takmer na 50 miestach Veszprémskej, Tolnianskej a Baranskej župy.

 

Popadané konáre a vyvrátené stromy blokovali cestnú i železničnú dopravu a na viacerých miestach bola prerušená dodávka elektriny. Dažďová voda zaplavila pivnice a škody spôsobili aj zásahy bleskom.

 

Búrka spôsobila podľa spravodajského servera minap.hu škody i na severovýchode Maďarska v Boršodsko-abovsko-zemplínskej župe, kde v mestečku Szikszó zasiahol blesk strechu rodinného domu. Konštrukcia strechy začala tlieť a aj tam museli zasiahnuť požiarnici.

 

Vo viacerých obciach silný vietor narušil strešné konštrukcie. Nikto však neutrpel zranenia.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach) dem

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies