Silné búrky spôsobili požiare a škody v Rakúsku, v Poľsku poškodili stovky domov

NETKY.SK • 15 Júl 2011, 15:28 • 2 min
Silné búrky spôsobili požiare a škody v Rakúsku, v Poľsku poškodili stovky domov

Silné búrky spôsobili požiare a škody v Rakúsku, v Poľsku poškodili stovky domov

slovakia

left justify in out

img

Blesky spôsobili vo štvrtok večer viaceré požiare v Dolnom Rakúsku, pričom vznikli vysoké škody. Silné búrky postihli aj centrálnu časť Poľska a poškodili stovky domov. Informovali dnes o tom agentúry APA a DPA.
      K dvom požiarom došlo v dolnorakúskom okrese St. Pölten, kde blesky zasiahli stodoly v obciach Ludmerfeld a St. Christophen. Plamene značne zdevastovali 40 balov sena a náradie, zvieratá sa podarilo zachrániť. Oheň sa nerozšíril na ľudské obydlia.
      Požiar v roľníckom hospodárstve v obci Gföhl v okrese Krems sa však skončil menej šťastne. Neprežilo ho 14 zvierat, hovädzí dobytok a prasatá. Plamene zničili rodinný dom, jeho obyvateľov museli previezť do nemocnice v dôsledku otravy splodinami a popálenín. Príčina vzniku požiaru zatiaľ nie je známa.
      Rakúski hasiči v noci na štvrtok likvidovali aj veľký požiar v obci Grünsbach v okrese St. Pölten. Príčinu jeho vzniku už objasnili, išlo pravdepodobne o elektrickú poruchu na traktore.
      Prudké búrky spôsobili vo štvrtok škody v strednom Poľsku. Juhozápadne od Varšavy poškodili 800 budov, uviedla poľská televízia TVP. Vietor strhával strechy, vyvracal elektrické stĺpy a stromy.
      Oblasť už navštívil poľský premiér Donald Tusk a poškodeným prisľúbil rýchlu pomoc. Zranenia ľudí ani obete na životoch zatiaľ hlásené neboli. Na postihnutých miestach zasahovalo 500 hasičov.
Zdroj: TASR/DPA, AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies