Silné búrky na juhovýchode USA si vyžiadali najmenej 15 životov

NETKY.SK • 22 Január 2017, 19:11 • 2 min
Silné búrky na juhovýchode USA si vyžiadali najmenej 15 životov

WASHINGTON - Najmenej 15 obetí na životoch si vyžiadali silné búrky, ktoré cez víkend zasiahli Georgiu a ďalšie štáty na juhovýchode USA.

slovakia

left justify in out

Jedenásť ľudí prišlo o život pri dnešnom tornáde v štáte Georgia. Zvyšné štyri osoby zahynuli v sobotu počas tornáda v Mississippi.

 

V dôsledku búrkového systému sprevádzaného silným vetrom, dažďom a krupobitím vzniklo na juhovýchode Spojených štátov približne 20 tornád, pričom existuje riziko vzniku ďalších. V zasiahnutých oblastiach zaznamenali rozsiahle materiálne škody.

 

Vysoký počet obetí v Georgii spôsobila skutočnosť, že varovanie pred tornádami bolo zverejnené len v noci nadnes, keď väčšina ľudí spala. Guvernér štátu Georgia Nathan Deal kvôli búrke vyhlásil stav ohrozenia v siedmich okresoch vrátane najviac postihnutých oblastí Brooks, Cook a Berrien.

 

Búrka sa počas dnešného dňa presúvala z južnej časti Georgie a severnej Floridy smerom k Južnej Karolíne.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona