Aktualizované: VIDEO Moskvu zasiahol najvražednejší uragán za posledné desaťročia, počet obetí stúpol

NETKY.SK • 30 Máj 2017, 12:24 • 2 min
Aktualizované: VIDEO Moskvu zasiahol najvražednejší uragán za posledné desaťročia, počet obetí stúpol

MOSKVA - Na 15 sa zvýšil počet obetí hurikánu, ktorý v pondelok zasiahol ruskú metropolu a priľahlú Moskovskú oblasť. Oznámilo to dnes ruské ministerstvo zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

Jedenásť ľudí prišlo o život v samotnej Moskve a ďalší traja v Moskovskej oblasti. Jedna z obetí je maloletá. Celkovo 168 ľudí vyhľadalo lekársku pomoc a 146 ľudí bolo hospitalizovaných, uviedol šéf moskovského zdravotníckeho úradu.

V nemocniciach stále ostáva 108 ľudí vrátane 22 detí, osem z nich je v vážnom stave. Väčšina obetí utrpela poranenia chrbtice a hlavy alebo podliatiny. 

 



Podľa agentúry TASS hurikán ochromil cestnú dopravu na 20 moskovských uliciach a na miestnych letiskách vypravili s meškaním viac ako 50 letov. Len na území hlavného mesta vietor vyvrátil približne 3500 stromov a poškodil strechy na viac než 140 výškových administratívnych budovách a tiež vyše 1500 áut. 

Prudký nárazový vietor počas búrky dosahoval v Moskve podľa dostupných informácií rýchlosť 80 kilometrov za hodinu. Tragické úmrtia ľudí boli dôsledkom zrútenia rôznych konštrukcií a predovšetkým spadnutých stromov.

 

Extrémy počasia majú na svedomí aj fakt, že v Moskovskej oblasti bolo dnes popoludní bez elektrickej energie ešte viac ako 18.000 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies