Silná búrka v Toronte spôsobila chaos: 300-tisíc ľudí bolo bez elektriny!

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 09:28 • 2 min
Silná búrka v Toronte spôsobila chaos: 300-tisíc ľudí bolo bez elektriny!

TORONTO - Silná búrka v Toronte zaplavila veľké časti mesta a zanechala bez elektriny okolo 300 000 obyvateľov. Na najväčšiu kanadskú metropolu spadlo v pondelok vyše 90 milimetrov zrážok, čo je viac než mesačný priemer, informovali úrady.

slovakia

left justify in out

Voda zaplavila niektoré hlavné cestné ťahy ako aj stanice metra a spôsobila tak dopravný chaos. Stovky cestujúcich ostali celé hodiny uviaznuté v prímestskom vlaku, pričom pre stúpajúcu hladinu sa dokonca museli presunúť na vyššie podlažie. Evakuovali ich na policajných člnoch. Letecká spoločnosť Porter Airlines pre nepriaznivé počasie zrušila všetky lety do Toronta aj z neho. Starosta Rob Ford vyzval ľudí, aby ostali doma a varoval pred ďalšími zrážkami. Zranenia zatiaľ nehlásili žiadne, výšku škôd ešte nie je možné odhadnúť.

Prívalové zrážky a záplavy postihli Toronto len dva týždne potom, čo rozsiahle povodne zatopili časti Calgary na západe krajiny a z domovov vyhnali až 100 000 obyvateľov. Záplavy si vtedy vyžiadali najmenej tri obete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies