Silná búrka v Riu de Janeiro zabila troch ľudí

NETKY.SK • 15 Február 2018, 18:15 • 2 min
Silná búrka v Riu de Janeiro zabila troch ľudí

SAO PAOLO - Tri obete si vyžiadala búrka sprevádzaná silným vetrom a dažďom, ktorá zasiahla brazílske mesto Rio de Janeiro. Informovali o tom vo štvrtok agentúry AP a DPA s odvolaním sa na tamojšie médiá.

slovakia

left justify in out

Búrka, ktorá zasiahla túto oblasť z noci na štvrtok, zaplavila cesty, vyvrátila stromy a poškodila niekoľko domov v jednom zo slumov v Riu nazývanom Complexo Alemao.

 

Kancelária starostu mesta uviedla, že v oblasti spadlo za hodinu toľko dažďovej vody ako zvyčajne za celý február. Zároveň odporučila ľuďom, aby zostali vo vnútri budov.

 

Dvaja ľudia - muž a žena - zahynuli, keď sa zrútil ich rodinný dom v mestskej štvrti Quintino, píše DPA. Jedna osoba utrpela zranenia.

 

Vojenská polícia dodala, že treťou obeťou bol príslušník polície, na ktorého auto na severe mesta spadol strom.

 

Búrka tiež spôsobila výpadky elektriny, zablokovala cestnú a železničnú dopravu a voda zaplavila futbalový štadión Maracana.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies