Silák Ladislav Hanzel, známy z Guinnessvej knihy rekordov, spáchal samovraždu

NETKY.SK • 9 Jún 2015, 19:06 • 2 min
Silák Ladislav Hanzel, známy z Guinnessvej knihy rekordov, spáchal samovraždu

PŘEROV - Český silák Ladislav Hanzel, s ktorého menom sa spája 35 zápisov do Guinnessovej knihy rekordov, zomrel vo veku 61 rokov.

slovakia

left justify in out

Muž, ktorý svojho času utiahol šesť lokomotív s celkovou hmotnosťou 528 ton alebo dvojnásobne vážiacu súpravu plavidiel, spáchal v dôsledku finančných a osobných problémov koncom uplynulého týždňa samovraždu, informoval dnes server iDNES.cz.

 

Hanzel v roku 1997 utiahol tank s hmotnosťou 41,5 tony na vzdialenosť piatich metrov, hlavou roztlačil lokomotívu vážiacu 64 ton alebo posunul podobným spôsobom o sedem metrov dve motorové lokomotívy s celkovou hmotnosťou 128 ton. Jeho vrcholným výkonom bolo však v tom istom roku potiahnutie šiestich lokomotív vážiacich 528 ton. O dva roky neskôr však rekordér svoje dovtedajšie výkony ešte dokázal vystupňovať. Súpravu plavidiel s hmotnosťou 1123 ton potiahol o osem metrov.

 

Ďalej sa napríklad nechal stokrát prejsť terénnym motocyklom, keď ležal na fakírskom lôžku s takmer 1000 klincami, zatĺkal klince holou rukou, trhal telefónne zoznamy či na svojej hlave rozbil betónový obrubník s hmotnosťou 120 koligramov.

 

České bulvárne médiá sa osobným problémom siláka, ktoré sa začali nevyplatením mzdy jeho niekdajším zamestnávateľom a eskalovali odchodom životnej partnerky, venovali už skôr. Hanzel sa staral o 11-ročného syna, avšak v ostatných dňoch zrejme stratil zmysel života a rozhodol sa pre samovraždu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies