Šikyňa v seriáli ADAC MX Masters na 2. mieste

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 15:29 • 2 min
Šikyňa v seriáli ADAC MX Masters na 2. mieste

AICHWALD - Slovenský motocyklista Richard Šikyňa obsadil na víkendových pretekoch motokrosového seriálu ADAC MX Masters v nemeckom Aichwalde v triede MX2 druhé miesto.

slovakia

left justify in out

Osemnásťročný člen tímu MX Slovakia jazdiaci na motocykli KTM 250 SXF najprv v kvalifikácii obsadil tretiu pozíciu a potom v prvej jazde prišiel do cieľa na druhej priečke. Pre nepriaznivé počasie potom organizátori zrušili druhú jazdu. Kvalitný výsledok slovenských reprezentantov podčiarkol Tomáš Kohút, ktorý finišoval o 17 sekúnd za Šikyňom na treťom mieste. Tretí Slovák Šimon Jošt bol deviaty.

"Na trati som sa cítil fajn od prvého tréningu. V kvalifikácii sa mi podarilo zajazdiť rýchle kolo hneď na začiatku a bol som prvý. Ku koncu ma predbehli dvaja jazdci, ktorí boli lepší o desatinky. V sobotu po kvalifikáciách začalo pršať, takže v nedeľu ráno bolo na trati poriadne blato. Štart do prvej jazdy sa mi celkom podaril, chytil som dobré tempo a už v druhom kole som sa dostal do vedenia. Viac ako polovicu jazdy som šiel na čele, ale potom som to veľmi položil v zákrute, bol z toho malý pád a prepadol som sa na druhé miesto. Ku koncu som ešte spadol, ale druhú priečku udržal. Druhú jazdu nám zrušili pre dážď, takže to bolo zároveň moje prvé pódium na pretekoch ADAC. Som veľmi šťastný, že sa mi to konečne podarilo. Je to úžasný pocit," povedal Šikyňa prostredníctvom tlačovej správy.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona