Šikovní: Hasiči z Phoenixu stratili 850 kľúčov od miestnych budov

NETKY.SK • 16 Apríl 2014, 14:58 • 2 min
Šikovní: Hasiči z Phoenixu stratili 850 kľúčov od miestnych budov

PHOENIX - Hasičský zbor z arizonského mesta Phoenix vraj nemôže nájsť stovky kľúčov, ktoré im umožňovali vstupovať do uzamknutých obytných domov či prevádzok v prípade, že horia a sú zatvorené.

slovakia

left justify in out

V pondelok 14. apríla o tom ako prvá informovala televízna stanica KPNX. Zástupca náčelníka hasičského zboru David Carter uviedol, že za stratu 850 kľúčov môže nedbanlivé vedenie záznamov za posledných 15 rokov. Ako však povedal, neexistuje vraj žiaden náznak toho, že by mohli byť použité na páchanie trestnej činnosti. „Naša zodpovednosť nie je v tomto prípade práve najlepšia,“ povedal Carter. Ako sa ďalej vyjadril, niektoré z chýbajúcich kľúčov mohli byť poškodené a nahradené novými, iné si so sebou mohli odniesť požiarnici, ktorí odišli do dôchodku.

 

Hasičský zbor skladuje kľúče v hasičských autách a iných vozidlách a pred výjazdom ich dáva vždy do rúk konkrétnej posádky. V prípade požiaru sa tak hasiči nemusia do obchodov, kancelárskych budov, bytových komplexov a iných miest vlámať, ale jednoducho si odomknú. Stratené kľúče patrili k bezpečnostným schránkam, ktoré obsahujú ďalšie kľúče od dverí do jednotlivých podnikov alebo iných budov. „Pravdepodobne sme neodviedli dobrú prácu pri sledovaní, či sa konkrétny kľúč vrátil späť,“ povedal zástupca Carter, ktorý ďalej informoval, že oddelenie v blízkom čase nahradí zaisťovacie mechanizmy deväťtisíc zámkov od schránok vo Phoenixe. „Sme správcami týchto kľúčov. Sme si vedomí, že firmy do nás vkladajú veľkú dôveru. Musíme si dôveru, ktorú nám preukazuje podnikateľská obec, udržať,“ povedal Carter. 

 

Podľa Todda Sandersa, prezidenta Greater Phoenix Chamber of Commerce, existovali vždy isté obavy, či hasiči dokážu dohliadnuť na všetky kľúče, ako však uviedol, je povzbudivé, že úradníci problém objavili včas a prijali potrebné opatrenia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies