Sikorski: Putin navrhol Poľsku, aby si rozdelili Ukrajinu

NETKY.SK • 21 Október 2014, 06:29 • 2 min
Sikorski: Putin navrhol Poľsku, aby si rozdelili Ukrajinu

VARŠAVA - Ruský prezident Vladimir Putin navrhol v roku 2008 vtedajšiemu poľskému premiérovi Donaldovi Tuskovi, aby si rozdelili Ukrajinu, povedal predseda poľského parlamentu Radoslaw Sikorski v rozhovore zverejnenom na americkom servere Politico. Informovala o tom v pondelok agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa Sikorského, ktorý bol do septembra tohto roka poľským ministrom zahraničných vecí, Putin prišiel s návrhom počas Tuskovej návštevy v Moskve.
      

"Chcel, aby sme sa stali aktérmi tohto rozdelenia Ukrajiny... Bola to jedna z prvých vecí, ktorú Putin povedal premiérovi Donaldovi Tuskovi, keď navštívil Moskvu... Ďalej povedal, že Ukrajina je umelo vytvorená krajina a že Ľvov je poľské mesto a prečo to jednoducho nevyriešiť spoločne," uviedol Sikorski v rozhovore z 19. októbra.
      

Sikorski, ktorý Tuska sprevádzal počas návštevy Moskvy, tvrdil, že poľský premiér Putinovi na otázku neodpovedal. Bol si vraj vedomý toho, že rozhovor je nahrávaný. Poľsko podľa Sikorského nikdy nevyjadrilo záujem o takéto rozdelenie. Agentúra Reuters pripomenula, že poľské územie pred druhou svetovou vojnou zahŕňalo dnešnú západnú časť Ukrajiny vrátane niekoľkých veľkých miest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies