Sikorski ostáva predsedom parlamentu

NETKY.SK • 7 November 2014, 11:54 • 2 min
Sikorski ostáva predsedom parlamentu

VARŠAVA - Predseda poľského parlamentu Radoslaw Sikorski prežil pokus niektorých poslancov o jeho odvolanie.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak po jeho nedávnych tvrdeniach, že Rusko navrhlo Poľsku rozdelenie Ukrajiny. Za jeho zotrvanie vo funkcii sa vyslovilo 240 poslancov, proti ich bolo 146. Sikorski, donedávna minister zahraničných vecí, je známy svojim tvrdým postojom proti Rusku. Jeho slová ešte viac naštrbili už aj tak napäté vzťahy medzi Moskvou a Varšavou.

 

Kontroverziu vyvolali v októbri Sikorského vyjadrenia pre americký portál Politico, že ruský prezident Vladimir Putin na schôdzke z roku 2008 vtedajšiemu poľskému premiérovi Donaldovi Tuskovi navrhol rozdelenie Ukrajiny medzi Varšavu a Moskvu. Sikorski teraz tvrdí, že rozhovor s Putinom v skutočnosti neprebehol a "zradila ho pamäť". Jeho počiatočné odmietanie poskytnúť detaily o svojich tvrdeniach však nahnevali niektorých poslancov a jeho oponenti si myslia, že skompromitoval Poľsko. Tusk rovnako poprel, že by sa s ruským prezidentom Putinom o "podelení" si Ukrajiny rozprával.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona