SIHPA chce pomáhať hráčom či podieľať sa na zmenách

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 13:18 • 2 min
SIHPA chce pomáhať hráčom či podieľať sa na zmenách

BRATISLAVA - Do nasledujúcej sezóny vstúpia hokejisti z domácich súťaží s vlastnou stavovskou organizáciou. Pred novým ročníkom totiž vznikla Slovenská asociácia hráčov ľadového hokeja - SIHPA. Založila ju skupina hráčov na čele s Rastislavom Konečným, ktorý sa stal jej prvým prezidentom.

slovakia

left justify in out

Ambasádorom SIHPA je Dušan Pašek mladší a asociácia už navrhla svojho kandidáta do výkonného výboru SZĽH, je ním skúsený útočník Jozef Stümpel. Ďalšími zakladajúcimi členmi asociácie a členmi výkonného výboru SIHPA sú Milan Kytnár, Marek Slovák, Erik Čaládi a Adam Drgoň. "Našou snahou je, aby sa hráči spojili a viedli rovnocenný dialóg s klubmi a vedením súťaže. Súčasnú situáciu v slovenskom hokeji považujeme za ideálnu pre vznik hráčskej asociácie," povedal Rastislav Konečný.

Ambasádor projektu Dušan Pašek mladší má radosť zo vzniku prvej hráčskej odborovej organizácie na Slovensku pre hráčov ľadového hokeja. "V minulosti slovenská legislatíva ani zväzové stanovy nepriali vzniku hráčskej asociácie do takej miery ako teraz. Hráči už nemusia mať obavy, aby členstvom v SIHPA boli postihovaní na inej úrovni, v minulosti im niečo také hrozilo. Chceme hokejistom poskytovať servis, informácie, vzdelávanie a podobne. Nejde o spoluprácu iba počas hokejovej kariéry, ale aj pomoc so začlenením hráčov do civilného života po jej skončení," povedal už bývalý hokejista, ktorý ukončil kariéru v úvode februára.

Stále aktívny hráč tipsportligovej Žiliny, 28-ročný útočník Rastislav Konečný pripomenul, že v minulosti sa o vznik


takejto organizáciu pokúšalo veľa šikovných ľudí. "Zákon o športe a jeho implementácia do stanov SZĽH vytvorili podmienky na vznik našej asociácie. Hokejisti sa doteraz nezapájali do zmien, no sledovali sme vývoj vo zväze. Chceme ukázať, že aj my, hráči, chceme a vieme participovať na zmene v hokejovom hnutí. Sme čisto hráčska skupina a sme tu hlavne pre hráčov," informoval R. Konečný a na otázku agentúry SITA o financovaní SIHPA odpovedal: "Spôsob financovania je nateraz benevolentný voči hráčom. Členský poplatok bude minimálny a bude pokrývať kompletný servis. Chceme tak dosiahnuť aj partnerstvá v podobe sponzorských zmlúv."

Podľa novej legislatívy môže hráčska asociácia ponúknuť svojho kandidáta do výkonného výboru SZĽH, ktorý sa bude voliť na budúcotýždňovom mimoriadnom kongrese zväzu. SIHPA túto možnosť využila a prihlásila Jozefa Stümpela. "Som rád, že do mňa vložili dôveru. Verím, že ich nesklamem a urobím všetko pre to, aby som bol nápomocný," povedal skúsený center.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies