Sigurdsson: Túžime po triumfe už v najbližšom dueli

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 14:15 • 2 min
Sigurdsson: Túžime po triumfe už v najbližšom dueli

MARSEILLE - Islanďania v utorok v St. Étienne uhrali remízu 1:1 s jasne favorizovanými Portugalčanmi pri vstupe do F-skupiny na futbalových majstrovstvách Európy vo Francúzsku a nezdráhajú sa hovoriť o postupe do osemfinále.

slovakia

left justify in out

"Zostávajú dva zápasy a jedno víťazstvo by zrejme malo stačiť. My to však chceme vyriešiť tak rýchlo, ako sa bude dať. Túžime po triumfe už v najbližšom dueli," vyhlásil stredopoliar Swansea City Gylfi Sigurdsson pred sobotňajším marseillským stretnutím s Maďarmi (18.00 h), ktorí na úvod prekvapivo zdolali Rakúšanov 2:0.

"Je vždy dobré, keď mužstvo zaboduje. Nám sa to dokonca podarilo proti favoritovi skupiny, čím sme si okrem vyhliadok na vyraďovaciu fázu posilnili aj sebavedomie. Teraz môžeme o to pokojnejšie hľadieť v ústrety ďalšiemu dianiu. Ak by sme prekonali Maďarov, v podstate by sme už boli tam," podotkol kouč výberu krajiny s len 330 000 obyvateľmi Heimir Hallgrímsson. Islanďania sa prebojovali na kontinentálny šampionát aj na úkor Holanďanov, ktorých v kvalifikácii dvakrát zdolali.

Na ME odcestovalo podporiť svoj tím takmer 27 000 Islanďanov, čo je približne 8 % populácie. "Hralo sa nám fantasticky, lebo sme sa cítili ako doma. Fanúšikovia boli neuveriteľní," skonštatoval Hallgrímsson.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona