Sigurdsson po triumfe nad Holandskom: Bola to perfektná noc

NETKY.SK • 14 Október 2014, 10:14 • 2 min
Sigurdsson po triumfe nad Holandskom: Bola to perfektná noc

REYKJAVIK - Island zažíva futbalovú horúčku. Hráči zo severského ostrovného štátu nezakopli ani vo svojom treťom vystúpení v kvalifikácii EURO 2016 a po výhre nad bronzovými medailistami z uplynulých MS Holanďanmi 2:0 kraľujú A-skupine s impozantným skóre 8:0.

slovakia

left justify in out

Hrdinom pondelňajšieho duelu na štadióne Laugardalsvöllur v Reykjaviku bol dvojgólový Gylfi Sigurdsson. Ofenzívny stredopoliar anglickej Swansea City najprv v 10. minúte premenil jedenástku a krátko pred polčasom pridal aj druhý gól, keď asi z desiatich metrov prestrelil gólmana Jaspera Cillessena. "Je to fantastický výsledok. Vedeli sme, že Holanďania budú držať loptu a my budeme naháňať výsledok, ale tvrdo sme pracovali a náš plán vyšiel perfektne: brániť a udrieť z protiútokov. Vedeli sme, že sú veľmi dobrí, najmä s Arjenom Robbenom a Robinom van Persiem v útoku, ale tréner nastavil výbornú taktiku. Bola to perfektná noc, no ešte nás čaká dlhá cesta," povedal Sigurdsson pre uefa.com.

 

Island sa ešte nikdy neprebojoval na záverečný turnaj majstrovstiev sveta alebo Európy, no teraz má k tomu výbornú šancu. Severania totiž zaznamenali najlepší vstup do kvalifikácie vo svojej histórii, keď v úvodných dvoch zápasoch zdolali Turecko a Lotyšsko zhodne 3:0. Neinkasovali ani proti silnému Holandsku a s plným počtom bodov sú na čele A-skupiny. O skóre pred druhým Českom, ktoré taktiež vyhralo tri z troch úvodných stretnutí. Po triumfoch nad "oranjes" a Tureckom si v pondelok poradilo aj s Kazachmi 4:2.

 

"Zdolali sme jeden z najlepších tímov sveta. V prvom rade sme predviedli veľmi solídny tímový výkon. Myslím si, že kľúčom k víťazstvu bola hra v defenzíve. Hráči vedeli čo majú robiť a ostali sústredení. Teraz sa musíme zamerať na náš najbližší zápas s Českom. Samozrejme, pokúsime sa tam vyhrať, ale pre nás by bola dobrá aj remíza," uviedol Heimir Hallgrimsson, ktorý trénuje tím spolu so Švédom Larsom Lagerbäckom.

 

Holandsko má po troch zápasoch na konte iba tri body za víťazstvo nad Kazachstanom (3:1). Tretí tím z MS v Brazílii síce mal v pondelok v moci loptu (takmer 70%), no nedokázal prekonať kvalitnú obranu súpera. "Sme veľmi sklamaní. Bola to ťažká prehra, teraz musíme naháňať dva tímy. Tento zápas sme potrebovali vyhrať a je frustrujúce, ako sme ho zahodili. Musíme byť na seba kritickí, pretože tie dva góly sme im dali ako darčeky. Potom to bolo ešte ťažšie, dobre bránili a hrozili z protiútokov," povedal sklamaný krídelník "oranjes" Arjen Robben.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies