Sigourney Weaver si zahrá v komiksovom seriáli The Defenders

NETKY.SK • 11 Október 2016, 13:23 • 2 min
Sigourney Weaver si zahrá v komiksovom seriáli The Defenders

BRATISLAVA - Americká herečka Sigourney Weaver si zahrá zápornú postavu v pripravovanom komiksovom seriáli The Defenders. Na festivale Comic Con v New Yorku o tom informoval výkonný viceprezident Marvel Television Jeph Loeb.

slovakia

left justify in out

"Veľmi si vážime spoluprácu s herečkou jej kalibru. Sme radi, že sa stane súčasťou našej najväčšej show. Je to prvotriedna herečka," vyjadril sa Loeb. Seriál, ktorý plánujú začať nakrúcať v nasledujúcich týždňoch, by mali prostredníctvom streamovacej služby Netflix sprístupniť na budúci rok. Presný dátum premiéry však zatiaľ nie je známy. Tvorcovia neprezradili ani podrobnosti o postave, ktorú stvárni 67-ročná Weaver.

 

Spoločnosť Netflix má zatiaľ na konte tri seriálové adaptácie príbehov z dielne Marvel Comics. Prvým z nich bol Daredevil, ktorý predstavili v roku 2015. V marci tohto roka sprístupnili jeho druhú sezónu a neskôr tiež potvrdili, že bude pokračovať aj treťou. Vlani k nemu pribudla Jessica Jones, ktorá bude pokračovať druhou sezónou. Podľa Teda Sarandosa z Netflixu však nové epizódy oboch sérií uvedú najskôr v roku 2018. Tretím seriálom je Luke Cage, ktorý sprístupnili 30. septembra. Podľa portálu Deadline by sa aj ten mal dočkať pokračovania, no túto informáciu zatiaľ tvorcovia oficiálne nepotvrdili. Na jar si budú môcť diváčky a diváci pozrieť nový seriál Iron Fist, ktorého hlavným hrdinom je Daniel Rand. V budúcom roku by mal svetlo sveta uzrieť aj seriál Punisher o pomstiteľovi Frankovi Castlovi, no termín jeho premiéry zatiaľ nezverejnili, pričom sa hovorí aj o možnosti, že sa k divákom a diváčkam dostane až v roku 2018.

 

V projekte The Defenders sa zídu hlavní hrdinovia všetkých spomínaných sérií. Na newyorskom Comic Cone sa pritom verejnosti po prvý raz spoločne predstavili Mike Colter, ktorý stvárňuje Lukea Cagea, predstaviteľka Jessicy Jones Krysten Ritter, Charlie Cox, známy ako Daredevil, a tiež Finn Jones, ktorý hrá Daniela Randa v Iron Fist. Festival privítal aj Deborah Ann Woll, ktorá si zahrala Karen Page v Daredevilovi, či Jona Bernthala, ktorý stvárňuje Franka Castla.

 

Sigourney Weaver, vlastným menom Susan Alexandra Weaver, začala profesionálnu kariéru na Broadwayi a na filmovom plátne debutovala v snímke Annie Hall (1977) Woodyho Allena. Neskôr sa rozhodla prijať úlohu Ellen Ripley v sci-fi trileri Votrelec (1979) a jeho pokračovaniach Votrelci (1986), Votrelec 3 (1992) a Votrelec: Vzkriesenie (1997). Stvárnila aj antropologičku Dian Fossey v dráme Gorily v hmle: Príbeh Dian Fosseyovej (1988) alebo Izabelu Kastílsku vo veľkofilme 1492: Dobytie raja (1992). Okrem toho účinkovala v dráme Smrť a dievča (1994), fantasy komédiách Krotitelia duchov I a II (1984 a 1989), komédiách Jedna alebo dve ženy (1985), Podnikavé dievča (1988), Dave (1993), komediálnej dráme Obyčajní hrdinovia (2004), trileri Uhol pohľadu (2008) či sci-fi Avatar (2009). Za výkony v snímkach Votrelci, Podnikavé dievča a Gorily v hmle: Príbeh Dian Fosseyovej ju nominovali na Oscary, cenu Akadémie však zatiaľ ani raz nezískala. Medzi pripravované projekty, v ktorých by sa mala objaviť, patria napríklad aj pokračovania Avatara, ktoré by sa mali dostať do kín v rokoch 2018, 2020 a 2022, a tiež nový, zatiaľ nepomenovaný, projekt zo série o votrelcoch v réžii Neilla Blomkampa.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies