Sigourney Weaver sa nepovažuje za ikonu sci-fi

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 16:29 • 2 min
Sigourney Weaver sa nepovažuje za ikonu sci-fi

LONDÝN - Americká herečka Sigourney Weaver sa nepovažuje za ikonu sci-fi žánru.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatpäťročná rodáčka z New Yorku, ktorá sa preslávila stvárnením astronautky Ellen Ripley v sci-fi trileri Votrelec (1979) a jeho pokračovaniach, to povedala pre portál Digital Spy. "Som poctená, ale nebudím sa s pocitom, že som sci-fi ikona. Niekedy mi to len pripomenú," uviedla. "Vždy si prečítam scenár a premýšľam, či je to príbeh, ktorého chcem byť súčasťou. Občas je to sci-fi snímka. Nemyslím si, že by som sa im vyhýbala alebo šla za nimi," priblížila svoj spôsob výberu filmov.

 

Weaver sa tiež vyjadrila, že sa dlho chcela venovať len divadlu. "Keď som sa po prvý raz stretla s Votrelcom, veľmi ma to zaujalo. Ukázali mi obrázky planéty či vajec, a ja som si pomyslela, že som nič také vo filme ešte nevidela a chcela som vidieť, ako to urobia. Nezamýšľala som, že by som ostala vo filme. Po dokončení Votrelca som sa vrátila do divadla. Vždy som chcela ostať v divadle. Napodiv, teraz preferujem film," povedala, pričom tiež prezradila, že režisér Paul Feig jej navrhol, aby si zahrala v pripravovanom treťom filme o Krotiteľoch duchov. "Iba ak budem Slimer," zažartovala Weaver. 

 

Sigourney Weaver, vlastným menom Susan Alexandra Weaver, začala profesionálnu kariéru na Broadwayi a na filmovom plátne debutovala v snímke Annie Hall (1977) Woodyho Allena. Neskôr sa rozhodla prijať spomínanú úlohu v sci-fi trileri Votrelec (1979) a jeho pokračovaniach Votrelci (1986), Votrelec 3 (1992) a Votrelec: Vzkriesenie (1997). Stvárnila aj antropologičku Dian Fossey v dráme Gorily v hmle: Príbeh Dian Fosseyovej (1988) alebo Izabelu Kastílsku vo veľkofilme 1492: Dobytie raja (1992). Okrem toho účinkovala napríklad v dráme Smrť a dievča (1994), fantasy komédiách Krotitelia duchov I a II (1984 a 1989), komédiách Jedna alebo dve ženy (1985), Podnikavé dievča (1988), Dave (1993), komediálnej dráme Obyčajní hrdinovia (2004), trileri Uhol pohľadu (2008) či sci-fi Avatar (2009). Za výkony v snímkach Votrelci (1986), Podnikavé dievča a Gorily v hmle: Príbeh Dian Fosseyovej ju nominovali na Oscara, ani raz však cenu Akadémie nezískala. Pôsobí aj v nadácii na záchranu goríl horských.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies