Sigmar Gabriel: Taliansko potrebuje rast, nielen stabilitu

NETKY.SK • 28 Február 2017, 07:56 • 2 min
Sigmar Gabriel: Taliansko potrebuje rast, nielen stabilitu

RÍM - Európa musí pomôcť Taliansku v boji s nezamestnanosťou a so zvládaním migrantov a nesústreďovať sa na stabilitu na úkor hospodárskeho rastu. Počas návštevy Talianska to dnes povedal nemecký minister zahraničných vecí Sigmar Gabriel.

slovakia

left justify in out

Gabriel na spoločnej tlačovej konferencii s talianskym ministrom zahraničných vecí Angelinom Alfanom uviedik, že uprednostňovať stabilitu na úkor rastu bolo chybou.

 

"Potrebujeme politiku, ktorá bude odmeňovať tých, ktorí uskutočňujú reformy bez toho, aby sme ich trestali uťahovaním opaskov, pretože v konečnom dôsledku budeme posudzovaní podľa toho, ako bojujeme s nezamestnanosťou," vyhlásil Gabriel, pričom vyzdvihol pôsobenie bývalého talianskeho premiéra Mattea Renziho. Tomu sa podľa neho podarilo v Taliansku "uskutočniť reformy, do akých sa nijaká iná vláda nepustila". Gabriel zároveň vyzval európske štáty, aby Taliansku rovnako ako Grécku pomohli zvládať prílev migrantov, ktorí do krajiny stále prúdia.

 

Podľa Alfana sa Taliansku len nedávno podarilo prekonať "hospodársku krízu, ktorá trvala toľko ako dve svetové vojny", pričom krajina potrebuje čas, aby uskutočňované reformy priniesli ovocie. Nemecku trvalo "najmenej desaťročie", kým sa spamätalo z ekonomickej krízy, dodal taliansky minister zahraničných vecí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies