Sigmar Gabriel navrhol Zaorálkovi riešiť migrantov a nie kvóty

NETKY.SK • 24 Jún 2017, 12:52 • 2 min
Sigmar Gabriel navrhol Zaorálkovi riešiť migrantov a nie kvóty

PRAHA - Nemecký minister zahraničných vecí Sigmar Gabriel dnes v Prahe po rokovaniach s českým kolegom Lubomírom Zaorálkom uviedol, že Nemecko a ČR majú síce ďalej na prerozdeľovanie utečencov rozdielny pohľad, ale už lepšie pochopil zdržanlivosť Prahy k záväzným kvótam.

slovakia

left justify in out

Európska únia by podľa neho mala radšej riešiť zníženie vlny prichádzajúcich migrantov a nie spory okolo kvót.

 

Informoval o tom český spravodajský server Novinky.cz.

 

Gabriel povedal, že táto návšteva bola pre neho dôležitá, aby získal lepšie pochopenie a obraz o českom postoji. Zásadnou je podľa neho otázka, čo by mala EÚ spraviť, aby sa podarilo efektívne zastaviť migrantov prichádzajúcich z Afriky do Európy.

 

Zaorálek zdôraznil, že postoj českej republiky sa v otázke kvót nemení a jeho krajina nie je na prijímanie migrantov stále pripravená.

 

Česko sa zaviazalo prijať zhruba 2600 utečencov, ale nakoniec ich prijalo len 12. Česká vláda začiatkom tohto mesiaca oznámila, že už neprijme žiadneho migranta na základe kvót. Európska komisia následne začala voči Česku, Poľsku a Maďarsku právne konanie.

 

Francúzsky prezident Emmanuel Macron sa v tomto spore postavil na stranu nemeckej kancelárky Angely Merkelovej. Kancelárka uviedla, že odmietaním tohto programu zrádza menovaná trojica štátov európske hodnoty, uviedla agentúra AP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies