Sigmar Gabriel kritizoval v Rusku sankčnú politiku USA voči Moskve

NETKY.SK • 29 Jún 2017, 18:20 • 2 min
Sigmar Gabriel kritizoval v Rusku sankčnú politiku USA voči Moskve

KRASNODAR - Nemecký minister zahraničných vecí Sigmar Gabriel dnes ostro kritizoval sankčnú politiku Spojených štátov voči Rusku, ktorá sa podľa neho môže dotknúť aj nemeckých podnikov.

slovakia

left justify in out

Gabriel to povedal na návšteve Krasnodaru, kde v rámci Nemecko-ruského fóra rokoval s ruským kolegom Sergejom Lavrovom.

 

Sankčný zákon voči Moskve, ovplyvňujúci tiež nemecké podniky, ktorý nedávno veľkou väčšinou odhlasoval americký Senát, je podľa Gabriela "absolútne neprijateľný". Sankcie ohrozujú aj nemecké firmy spolupracujúce s ruským Gazpromom na výstavbe plynovodu Nordstream-2.

 

V otázke sýrskeho konfliktu však Gabriel vidí naopak vo vzťahoch USA-Rusko zblíženie. Po rozhovore s Lavrovom hovoril o "zmene postoja na oboch stranách" a o naliehavosti politického riešenia tohto sporu.

 

Gabriel sa dnes popoludní presunul z Krasnodaru do Moskvy, kde má na programe schôdzku s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

 

V ostatných štyroch mesiacoch vycestoval Gabriel do Ruska už tretíkrát. Tak často Gabriel od svojho nástupu do úradu necestoval ani za svojimi kľúčovými spojencami NATO do Paríža a Londýna.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies