Sigma Olomouc mení trénera, Psotku strieda Minář

NETKY.SK • 28 Apríl 2014, 13:29 • 2 min
Sigma Olomouc mení trénera, Psotku strieda Minář

OLOMOUC - V českom futbalovom klube SK Sigma Olomouc menia trénera už druhýkrát v tomto súťažnom ročníku 2013/2014. Po zlých výsledkoch mužstva vedenie klubu z Hanej odvolalo Zdeňka Psotku, do konca tejto sezóny olomoucký tím povedie z lavičky doterajší športový manažér klubu Ladislav Minář.

slovakia

left justify in out

Okrem 40-ročného Psotku, na Slovensku známeho z účinkovania v FK Senica, musel nútene skončiť aj jeho asistent Radim Kučera. Sigma v súčasnosti figuruje s 25 bodmi na 13. mieste v Gambrinus lige, s dvojbodovým náskokom pred posledným mužstvom v hodnotení, ktorým je Bohemians 1905.

 

"Ide o dohodu vedenia klubu a vedenia realizačného tímu. Určite pôjde len o zostávajúce štyri zápasy sezóny. Chceme dodať hráčom impulz pre záverečné kolá," citoval server iDnes.cz slová predsedu predstavenstva SK Sigma Olomouc Josefa Lébra, ktorý ďalej poznamenal: "Chceme upokojiť situáciu. Na trénera Psotku bol veľký tlak zo strany fanúšikov, sponzorov i niektoých členov vedenia. Teraz sa musíme sústrediť na záver ligy a skutočne v ňom ťahať za jeden povraz." 

 

Olomouc začal tento súťažný ročník pod vedením Martina Kotůlka, ktorého po 13. kole nahradil spomenutý Psotka, dovtedy generálny manažér Sigmy. V tom čase figurovalo mužstvo na 7. mieste s päťbodovým odstupom na zostupové priečky. Na jar patrí Olomouc k najhorším tímom súťaže. Futbalisti Sigmy zdolali iba Slaviu a Bohemians, bilanciu dopĺňajú dve remízy a až šesť prehier. Nepríjmený bol najmä debakel v Jihlave 0:5, naposledy podľahli zverenci Psotku cez víkend Slovácku 1:3. 

 

Na olomoucký tím čaká v nedeľu dôležitý domáci duel 27. kola proti Baníku Ostrava, ktorý má rovnako ako Sigma 25 bodov, ale horšie skóre. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies