SIEŤ vyzbierala za hmotnú zodpovednosť politikov už 42-tisíc podpisov

NETKY.SK • 23 August 2015, 13:49 • 2 min
SIEŤ vyzbierala za hmotnú zodpovednosť politikov už 42-tisíc podpisov

BRATISLAVA - Podpisovú akciu strany Sieť za hmotnú zodpovednosť politikov a za vylúčenie schránkových firiem z verejného priestoru podpísalo už viac ako 42-tisíc ľudí.

slovakia

left justify in out

Zber podpisov pritom začali predstavitelia Siete pred Úradom vlády v Bratislave 1. júla. Informovala o tom hovorkyňa strany Sieť Karolína Ducká.


"Nosným motívom nášho úsilia vo verejnom priestore je zaviesť konečne osobnú zodpovednosť politikov za vlastný výkon. Som veľmi rád, že sa nám aj napriek horúcemu letu podarilo získať podporu toľkých ľudí," vyhlásil predseda Siete Radoslav Procházka. Do 1. septembra, keď bude druhý snem Siete, chce mať vyzbieraných 50-tisíc podpisov, čo je polovica podpisov potrebná na to, aby sa týmito otázkami zaoberal parlament.


"Stará politika tieto naše návrhy už niekoľkokrát odmietla, ale som presvedčený, že ak ich do parlamentu prinesieme so širokou podporou verejnosti, parlament ich bude musieť pod tlakom schváliť, podobne ako to bolo pri zrušení poslaneckej imunity," uviedol líder Siete. Procházka predpokladá, že potrebných 100-tisíc podpisov sa podarí vyzbierať ešte do konca roka a hmotná zodpovednosť politikov a vylúčenie schránkových firiem by mohlo byť realitou po blížiacich sa parlamentných voľbách. "My totiž budeme sedieť iba za takým stolom, kde bude na tomto zhoda," dodal Procházka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies