FOTO Mladí kandidáti na poslancov zo strany #Sieť darovali krv

NETKY.SK • 4 December 2015, 14:00 • 2 min
FOTO Mladí kandidáti na poslancov zo strany #Sieť darovali krv

BRATISLAVA – Tridsať kandidátov strany Sieť na poslancov Národnej rady SR vo veku do 30 rokov dnes darovalo krv.

slovakia

left justify in out

"Sme presvedčení, že Slovensko potrebuje vo verejnej službe novú krv. Sieť dala na svojej kandidátke priestor 30 mladým ľuďom do 30 rokov. Sú to mladí ľudia s úspešným príbehom, ktorí idú do verejného priestoru s energiou a plnou zodpovednosťou za svoj výkon. Potrebu novej krvi vo verejnej službe chceme dnes symbolicky vyjadriť aj tým, že ju tu dnes darujeme," povedala podpredsedníčka Siete a vedúca pracovnej skupiny pre problematiku mladých ľudí Katarína Cséfalvayová.


Ďalšou symbolikou je podľa Siete katastrofálny stav slovenského zdravotníctva. "Vláda v tejto oblasti zlyhala. Zdravotníctvo bude fungovať len vtedy, keď bude osobnou prioritou predsedu vlády a ministra financií. Lepšie zdravotníctvo je jednou z priorít strany Sieť. V našej ceste k dobrému štátu, ktorá predstavuje základné programové východiská Siete, máme ako súčasť nášho plánu aj vytvorenie podmienok pre zásadné skrátenie lehôt na zdravotné výkony," povedala primárka Oddelenia lekárskej genetiky Národného onkologického ústavu v Bratislave Lucia Copáková. Copáková vedie pracovnú skupinu Siete pre zdravotníctvo a kandiduje do parlamentných volieb s číslom 17.


Posledným dôvodom je pre mladých kandidátov Siete požiadavka predsedu vlády zo začiatku vládneho obdobia, aby sa ministri vlastnou krvou podpisovali pod čerpanie prostriedkov z eurofondov. "Slovensko je dnes v čerpaní eurofondov na chvoste Európskej únie, takže tej ministerskej krvi bude asi treba veľmi veľa. Preto radi podávame pomocnú ruku," uzavrela Cséfalvayová.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies