Sieť sa s Mostom nezlúči, nevylučuje vlastných kandidátov na šéfov VÚC

NETKY.SK • 16 Október 2016, 11:31 • 2 min
Sieť sa s Mostom nezlúči, nevylučuje vlastných kandidátov na šéfov VÚC

BRATISLAVA - Strana #Sieť sa s Mostom-Híd nezlúči. Fúziu nevidí reálne predseda #Siete Roman Brecely, podľa ktorého o to už nestojí ani predseda Mosta-Híd Béla Bugár.

slovakia

left justify in out

Brecely chystá v strane inventarizáciu, zapojiť sa chce do budúcoročných volieb do vyšších územných celkov. #Sieť nevylučuje ani vlastných kandidátov na predsedov v niektorých krajoch.

 

"Prioritou Siete je mať čo najsilnejšie zastúpenie v radách župných poslancov, aby sme mohli ovplyvňovať efektívne hospodárenie VÚC-iek a aby sme zabránili rozkrádaniu a klientelizmu. Nie je mojou prioritou mať župana, aj keď nevylučujem, že v niektorých krajoch skúsim postaviť kandidáta," povedal pre TASR Brecely.

 

Hoci má #Sieť iba dvoch poslancov v Národnej rade SR, stále je podľa jeho slov parlamentná strana, čo považuje za "obrovskú výhodu". Integráciu s Mostom-Híd už nevidí Brecely ako schodné riešenie. "Myslím si, že aj pána Bugára prešlo počiatočné nadšenie z takejto fúzie, a preto to teraz nepovažujem za realizovateľné," doplnil.

 

Inventarizáciou v #Sieti chce Brecely zistiť, čo v strane ostalo. Šéf #Siete chce personálny audit a zadefinovať si krátkodobé ciele, ktoré by pomohli stranu stabilizovať. "Pri takejto resuscitácii nás nevyhnutne čaká aj naladenie sa na skromný finančný model prevádzkových nákladov na chod strany," pripúšťa Brecely, ktorý nehádže flintu do žita.

 

"Budovanie regionálnych štruktúr v priebehu jeden a pol roka sa ukázalo ako dobrý krok a dnes dostávam množstvo pozitívnych informácií z regiónov od šikovných ľudí, ktorí majú chuť a odvahu pokračovať v práci a to ma povzbudzuje. Mojou výhodou je, že pri súčasnej situácií a nálade v Sieti môže prísť iba k pozitívnemu prekvapeniu," uzavrel.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona