Sieť navrhuje opatrenia na zvýšenie čistého príjmu bežných rodín

NETKY.SK • 24 November 2014, 13:14 • 2 min
Sieť navrhuje opatrenia na zvýšenie čistého príjmu bežných rodín

BRATISLAVA - Strana Sieť navrhuje legislatívne riešenie, ako zvýšiť príjem bežných rodín na Slovensku.

slovakia

left justify in out

"Podstatou nášho návrhu je nechať peniaze ľuďom, ktorí vedia lepšie, ako s nimi naložiť, než to vedia úradníci a politici. Na Slovensku rozdávanie nefunguje dobre a často ide smerom k daňovým rajom," povedal na dnešnej tlačovej konferencii líder Siete Radoslav Procházka.

 

Strana preto navrhuje od budúceho roka zvýšenie daňového bonusu o 120 eur ročne na každé dieťa a nezdaniteľného základu dane o 680 eur ročne na každého dospelého. "Efekt pre štvorčlennú bežnú rodinu, v ktorej pracujú obidvaja rodičia, alebo len jeden človek, by mal byť 500 eur ročne v podobe čistého zvýšenia príjmu," vyčíslil nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Miroslav Beblavý s tým, že tento návrh je to najlepšie, čo je možné urobiť pre občanov. "Bežné rodiny budú mať garantovaný čistý príjem. Nemusí im vláda nič rozdávať, nemusí si ich kupovať," tvrdí Beblavý.

 

Na tieto opatrenia by sa podľa predstaviteľov Siete našli aj finančné zdroje v štátnom rozpočte na budúci rok. "Vláda si v rozpočte ponechala oficiálnu rezervu vo výške 389,5 milióna eur a neoficiálnu rezervu vo výške aspoň 204 miliónov eur z nadmerného rozpočtovania čerpania eurofondov z nového programovacieho obdobia," priblížil Beblavý. Strana chce tieto prostriedky využiť práve na nimi navrhované opatrenia. "Je možné nielen vynaložiť 328 miliónov eur na zníženie daní, ale zostane ešte 265 miliónov eur na zvýšenie platov učiteľov a znižovanie deficitu verejných financií," podotkol Beblavý. Tieto zmeny chce presadiť v parlamente prostredníctvom pozmeňujúceho návrhu k návrhu štátneho rozpočtu na ďalšie roky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies