Sieť mýtom spoplatnených ciest sa rozšíri o dobudované diaľnice

NETKY.SK • 14 December 2015, 15:24 • 2 min
Sieť mýtom spoplatnených ciest sa rozšíri o dobudované diaľnice

BRATISLAVA - Sieť mýtom spoplatnených ciest sa rozšíri o nové dokončené diaľnice a rýchlostné cesty. Od utorka 15. decembra totiž nadobudne účinnosť vyhláška ministerstva dopravy, ktorá ustanovuje nový zoznam takto spoplatnených ciest doplnený o dobudované úseky.

slovakia

left justify in out

Od polovice decembra tak podľa manažéra pre komunikačnú stratégiu a PR mýtnej firmy SkyToll Antona Bódisa pribudne medzi mýtom spoplatnené cesty jeden nový diaľničný úsek. Ide o 9,7 kilometrov dlhú časť diaľnice D1 medzi Jánovcami a Jablonovom. Od 1. januára 2016 bude spoplatnený ďalší nový úsek medzi Fričovcami a Sviniou, dlhý 10,7 km, ktorý by sa mal pre vodičov otvoriť 17. decembra tohto roku. Po týchto zmenách sa dĺžka spoplatnených úsekov diaľnic zvýši na 443,7 km a ich počet na 66.

 

Od 15. decembra sa o dva úseky zvýši aj počet spoplatnených úsekov na rýchlostných cestách. "Ide o nové úseky dlhé spolu 10,2 km na rýchlostnej ceste R2 pri Detve," priblížil Bódis. Počet vymedzených úsekov na rýchlostných cestách sa touto zmenou zvýši na 65 a ich dĺžka dosiahne 254 km.

 

Otvorenie nových diaľnic a rýchlostných ciest spôsobí aj zmeny klasifikácie ciest I. triedy. Od 15. decembra sa totiž šesť úsekov ciest I. triedy na ceste I/18 zmení z nesúbežných na súbežné s diaľnicami. Budú tak spoplatnené vyššou sadzbou ako doteraz. Rovnaká zmena sa týka aj troch úsekov na ceste I/50. Ďalšie štyri úseky cesty I/18 budú preklasifikované z nesúbežných na súbežné s diaľnicami od 1. januára 2016.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona