Sieť, Most a SDKÚ stále neuzavreli koalíciu v Bratislave, nemajú ani primátora

NETKY.SK • 19 August 2014, 16:38 • 2 min
Sieť, Most a SDKÚ stále neuzavreli koalíciu v Bratislave, nemajú ani primátora

BRATISLAVA - Strany Sieť, Most-Híd a SDKÚ-DS ešte stále neuzavreli koalíciu pre novembrové komunálne voľby v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Uzavretá nie je ani otázka kandidáta na primátora. Vznik koalície by vraj mohol uľahčiť odchod Iva Nesrovnala z SDKÚ-DS, ktorý po novom kandiduje ako nezávislý.
     

Rokovania potvrdila dnes podpredsedníčka Mostu-Híd Lucia Žitňanská s tým, že Sieť a Most-Híd sa dohadujú na spolupráci aj v iných mestách. "Rokujeme o spolupráci v komunálnych voľbách v Bratislave, ale nielen tu. A samozrejme, keď budeme mať výsledky rokovania, povieme vám ich," odkázala novinárom Žitňanská.
     

Pokiaľ ide o kandidáta na primátora, údajne žiadna zo strán nemá koho postaviť. SDKÚ-DS mala ešte donedávna Iva Nesrovnala, ktorý však zo strany odišiel a kandiduje ako nezávislý. Michal Luciak z SDKÚ-DS po Nesrovnalovom odchode vyhlásil, že SDKÚ-DS ďalšieho kandidáta v Bratislave nepostaví. Okrem Nesrovnala kandiduje za bratislavského primátora aj Milan Kňažko a Milan Ftáčnik.
     

Informácie o rodiacej sa koalícii Siete a Mostu-Híd priniesla TASR už v júli. V tom čase sa objavila aj informácia, že koalíciu vytvoria strany KDH, Most-Híd, NOVA a SaS. Most-Híd už vtedy rokoval so Sieťou a dohoda bola údajne na spadnutie. Podpredseda Mostu-Híd László Solymos vtedy TASR povedal, že pre Most-Híd je dôležité, aby vznikla čo najsilnejšia koalícia.
     

Okrem koalície Sieť, Most-Híd a SDKÚ-DS by malo vzniknúť aj spomínané spojenectvo KDH, NOVA, SaS a zrejme OĽaNO. Pripojiť sa môžu aj menšie pravicové strany, prípadne SMK. Komunálne voľby sa budú konať 15. novembra. Kandidačné listiny treba podať do 21. septembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies