#Sieť ešte nemá kandidáta na predsedu,snaží sa dohodnúť na jednom mene

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 12:03 • 2 min
#Sieť ešte nemá kandidáta na predsedu,snaží sa dohodnúť na jednom mene

BRATISLAVA - #Sieť zatiaľ nemá kandidáta na nového predsedu. Strana si ho bude voliť o mesiac 13. augusta na sneme v Trnave. Pätica kritikov súčasného šéfa Radoslava Procházku sa údajne snaží s predsedom dohodnúť na jednom kandidátovi, aby sa strana ešte viac neštiepila. Mal by to byť niekto z poslancov.

slovakia

left justify in out

Procházka by podľa zdrojov TASR kandidovať nemal. Oficiálne stanovisko však ešte nezaujal. "Kandidatúru nevylúčil, ani nepotvrdil. Svoj postoj bude komunikovať najskôr straníkom," reagovala pre TASR hovorkyňa #Siete Karmen Németová.

 

Ako možná kandidátka sa spomínala poslankyňa Katarína Cséfalvayová. Kandidatúru nepotvrdila, k menám sa vyjadrovať nechce. "Ešte sa o kandidátovi rozprávame a bolo by predčasné niekoho označiť," povedala pre TASR.

 

Pred časom sa spomínalo aj meno ministra dopravy Romana Brecelyho (nominant #Siete). Ten na otázky ohľadom jeho možnej kandidatúry reagoval tým, že nemá ambíciu byť predsedom #Siete. "Žiadnu takúto ponuku som nedostal. Dostal som ponuku od predsedníctva, od pána Procházku, aby som viedol rezort dopravy, a nie stranu," odpovedal nedávno pre TASR na otázku, či bude kandidovať na predsedu.

 

#Sieť si bude nového predsedu voliť na mimoriadnom sneme 13. augusta v Trnave. Procházka čelí kritike pätice poslancov #Siete Kataríny Cséfalvayovej, Andreja Hrnčiara, Martina Fedora, Eduarda Adamčíka a Igora Janckulíka. Tí už oficiálne vyhlásili, že Procházkovi nedôverujú. Nemá podľa nich predpoklady na vedenie strany. Vytvorili si Platformu za zodpovednú politiku. V nej okrem iného vyhlasujú, že Procházka nezastupuje ich názory a že naďalej podporujú vládny program.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies