Sieť chce chrániť podnikateľov a zlepšiť financovanie samospráv

NETKY.SK • 14 Marec 2015, 18:15 • 2 min
Sieť chce chrániť podnikateľov a zlepšiť financovanie samospráv

STARÁ ĽUBOVŇA - Ochrana živnostníkov, malých a stredných podnikateľov, ktorých základné práva údajne ohrozuje reštrukturalizácia stavebných gigantov, bola jednou z hlavných tém dnešného rokovania Rady slovenských regiónov strany Sieť v Starej Ľubovni.

slovakia

left justify in out

"Nevšímavosť vlády voči existenčnému ohrozeniu ľudí, ktorí postavili diaľnice, ale nedostali za to zaplatené, je smutnou vizitkou jej skutočnej starostlivosti. Jedinou istotou, ktorej sa malí a strední podnikatelia od tejto vlády dočkali, je istota šikany zo strany štátu a zároveň nulovej ochrany pred šikanou zo strany tých najväčších žralokov," povedal predseda Siete Radoslav Procházka po dnešnom rokovaní rady.
      

Tá chce pokračovať vo svojom úsilí o ochranu živnostníkov, malých a stredných podnikateľov. "Sieť preto okrem návrhov zákonov, ktoré už predložila do parlamentu, pripraví najneskôr do jedného mesiaca od ukončenia reštrukturalizácie Váhostavu a Doprastavu ucelené riešenie, ktoré priamo, účinne a aj so spätnou platnosťou pomôže ľuďom dotknutým touto reštrukturalizáciou," tvrdí Procházka. 
      

Primátori a starostovia sa dnes v Starej Ľubovni zhodli aj na potrebe zvýšenia podielových daní pre mestá a obce, minimálne na úroveň roku 2011. Zvýšenie týchto daní by malo napomôcť pri riešení konkrétnych problémov, akým je napríklad nedostatok miest v škôlkach.
      

Takto by sa dal podľa názoru strany uskutočniť aj jej plán kompenzácie pre desaťtisíce rodičov, ktorí dnes pre svoje dieťa miesto v škôlke nemajú, a to prostredníctvom vyplácania rodičovského príspevku vo výške 203,20 eura aj po dovŕšení veku troch rokov dieťaťa.
      

TASR sa dnes pokúsila získať k uvedeným informáciám stanovisko Smeru-SD. Z tlačového odboru strany informovali, že na ne reagovať nebudú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies