Šiesty ročník akcie Snežné psy si nenechalo ujsť niekoľko tisíc ľudí

NETKY.SK • 23 Február 2015, 08:31 • 2 min
Šiesty ročník akcie Snežné psy si nenechalo ujsť niekoľko tisíc ľudí

VYSOKÉ TATRY - Uplynulý víkend (21. a 22. 2.) patrilo lyžiarske stredisko v Tatranskej Lomnici okrem rodinám s deťmi aj severským plemenám psov na 6. ročníku podujatia Snežné psy.

slovakia

left justify in out

„Viac ako 15.000 prázdninujúcim deťom s rodičmi spríjemnil psí program lyžovačku pod Lomnickým štítom,“ uviedla výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

 

Návštevnosť na podujatí bola podľa nej v tomto roku opäť o niečo vyššia ako vlani. „Rozdali sme viac ako 5000 darčekov, detičky si víkend u nás užili plnými dúškami a odchádzali domov s rozžiarenými očkami. Sobota nemala najukážkovejšie počasie, keďže nám fúkal silný vietor, i napriek tomu návštevnosť bola veľmi dobrá. Nedeľa bola čo sa počasia týka doslova gýčová," konštatovala Maťašovská.

 

Deti sa bavili na programe, ktorý moderoval Andrej Bičan, mašéri so svojimi psami ani tento rok podľa organizátorov nesklamali a predviedli sa nielen v záprahoch. Srdcia najmenších návštevníkov Tatier si získalo Eskimácke mestečko, iglu, animácie i tvorivé dielne.

 

Jarné prázdniny majú tento týždeň východniari, ktorí si do Vysokých Tatier nájdu cestu vo väčšom počte ako Stredoslováci. Spomedzi troch týždňov jarných prázdnin bývajú najsilnejšie práve tie, keď prázdninujú deti z východného a západného Slovenska. „Po minulé roky máme také skúsenosti, že tieto dva týždne sa predbiehajú, takže uvidíme, kto pomyslene zvíťazí tento rok. Podmienky na lyžovanie sú v Tatrách vďaka stále veľkému množstvu snehu veľmi dobré, veríme, že si na tatranské svahy nájde cestu čo najviac návštevníkov,“ konštatovala Maťašovská s tým, že ku svojmu pobytu môžu hostia získať regionálnu kartu TATRY Card. Vďaka nej každý automaticky získa horské poistenie a okrem toho je kľúčom k mnohým atrakciám.

 

Podmienky na lyžovanie sú stále veľmi dobré nielen vo Vysokých Tatrách, ale aj v ich okolí. Aj napriek otepleniu je svah v štandardnej kvalite, napr. v stredisku Skichem v Lopušnej doline neďaleko Svitu, kde je 70 centimetrov snehu. Snowpark Lučivná, ktorý sa vyznačuje svojím miernym svahom a výhľadom na panorámu Tatier, momentálne hlási 60 centimetrov snehu a podmienky na lyžovanie veľmi dobré. Podobná situácia je napríklad aj v Levočských vrchoch v stredisku Ski Centre Levoča.

„Oteplenie nás veľmi netrápi, u nás nebolo až také silné a v noci sú stále mrazy. Zatiaľ je všetko v prevádzke, ľudí máme pomerne dosť, rovnako aj snehu. V minulom roku sme mali lepšiu návštevnosť, keď mali prázdniny západniari, dva roky predtým po sebe bol najsilnejší východ. Tento rok uvidíme, ako to bude, lebo aj ten minulý týždeň bol celkom solídny,“ zhodnotil pre TASR vedúci strediska Ždiar – Strednica Marián Bekeš. So sezónou sú tu zatiaľ spokojní, a to aj napriek decembrovému výpadku pre nedostatok snehu.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies