Šiesty pokus o zvolenie nového šéfa NKÚ by mal byť na marcovej schôdzi

NETKY.SK • 22 Január 2014, 08:47 • 2 min
Šiesty pokus o zvolenie nového šéfa NKÚ by mal byť na marcovej schôdzi

BRATISLAVA - Šiesty pokus o zvolenie nového predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR by sa mal konať na marcovej parlamentnej schôdzi. Na ňu plánuje šéf zákonodarného zboru Pavol Paška (Smer-SD) vyhlásiť nové hlasovanie. TASR to potvrdil Paškov hovorca Pavol Chovanec.

slovakia

left justify in out

Naďalej podľa neho platí, že post patrí opozícii. "V prípade, že kandidáti opozičných strán sa do tejto voľby neprihlásia, Smer-SD svojho kandidáta určite nominovať nebude," doplnil Chovanec. Pripomenul, že Paška voľbu už v tomto volebnom období vyhlásil päťkrát. Opozícia navrhovala už viacerých nominantov, ani jeden neuspel. Posledná voľba šéfa NKÚ sa mala uskutočniť 28. mája, ale nestalo sa. Keďže vládny Smer-SD presadil tajnú voľbu, opozícia svojho doteraz posledného kandidáta Maroša Žilinku stiahla. Opozícia trvala na verejnom hlasovaní.

Paška v rozhovore pre TASR nedávno povedal, že by opozícia mala prísť s takým kandidátom, ktorý má šancu prejsť v tajnej voľbe. Nazdáva sa, že štandardné politické strany ako KDH, SDKÚ-DS a Most-Híd majú ľudí, ktorí by mohli byť bez problémov úspešní v tajnom hlasovaní.

NKÚ naďalej vedie Ján Jasovský (nominant ĽS-HZDS), ktorému už uplynulo funkčné obdobie. Paška uviedol, že Jasovský je vo funkcii aj po uplynutí funkčného obdobia legitímne, keďže to zákon umožňuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies