Šiesty deň schôdze otvorí zákon OĽaNO na zlepšenie podnikania

NETKY.SK • 18 Marec 2015, 07:55 • 2 min
Šiesty deň schôdze otvorí zákon OĽaNO na zlepšenie podnikania

BRATISLAVA – Diskusia k novele zákona o konkurze a reštrukturalizácii, ktorou chce OĽaNO zlepšiť podnikateľské prostredie na Slovensku, otvorí šiesty deň 48. schôdze parlamentu.

slovakia

left justify in out

Obyčajní navrhujú, aby sa veritelia mohli pred začiatkom reštrukturalizácie rozhodnúť, či sa chcú stať majiteľmi svojho dlžníka. "Aby sme to teda personifikovali, či sa malí, drobní živnostníci chcú stať majiteľmi Váhostavu namiesto pána Širokého," poznamenal predseda strany Igor Matovič.

 

Návrh zákona podľa OĽaNO dramaticky posilní práva malých veriteľov. "Umožňujeme im, aby si ako prioritnú možnosť pri reštrukturalizácii mohli zvoliť také riešenie, že sa vytvorí akciová spoločnosť, ktorej sa oni stanú akcionármi, a ktorá bude vlastniť toho svojho dlžníka," vysvetlil Matovič.


Parlament by sa mal zaoberať aj novelou Trestného zákona, v ktorej poslankyňa za SaS Lucia Nicholsonová navrhuje sprísnenie trestných sadzieb pri trestných činoch sexuálneho zneužívania a obmedzovania osobnej slobody. „V súčasnosti čoraz častejšie rezonujú medializované prípady zneužívania detí, pri ktorých páchateľ vyviazol len s podmienečným odkladom výkonu trestu odňatia slobody. Malo by byť povinnosťou zákonodarcu klásť zvýšený zreteľ na ochranu detí a obzvlášť prísne trestať páchateľov vyššie uvedených trestných činov,“ argumentuje Nicholsonová. Poslankyňa za liberálov upozorňuje, že sadzby, predovšetkým ich dolné hranice, sú v Trestnom zákone nastavené príliš benevolentne, čím sa vytvára priestor, že dlhodobá práca policajtov a vyšetrovateľov je v mnohých prípadoch zmarená rozhodnutiami sudcov.


Popoludní poslanci budú v tajných voľbách vyberať jedného člena Správnej rady Ústavu pamäti národa a dvoch členov Dozornej rady ÚPN.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies