Šiestich policajtov zastrelili neznámi útočníci neďaleko Káhiry

NETKY.SK • 15 Marec 2014, 10:13 • 2 min
Šiestich policajtov zastrelili neznámi útočníci neďaleko Káhiry

KÁHIRA - Neznámi ozbrojenci dnes zastrelili šiestich egyptských vojenských policajtov pri útoku na ich kontrolné stanovište na predmestí Káhiry. Oznámil to egyptský štátny rozhlas, na ktorý sa odvoláva agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Bezpečnostný zdroj televízii povedal, že neďaleko kontrolného stanovišťa objavili a deaktivovali dve bomby. Armáda obvinila z útoku členov Moslimského bratstva zvrhnutého islamistického prezidenta Muhammada Mursího.

      

Analytici očakávajú, že útokov na bezpečnostné sily bude pribúdať až do nadchádzajúcich prezidentských volieb, v ktorých sa očakáva víťazstvo šéfa ozbrojených síl, poľného maršala Abdala Fattáha Sísího. 
      

Väčšina Egypťanov ho pokladá za rozhodnú osobnosť, ktorá dokáže ukončiť politické nepokoje - tie trápia krajinu od ľudového povstania podporovaného armádou, ktoré v roku 2011 zvrhlo dlhoročného autokratického prezidenta Husního Mubaraka.
      

Sísí sa vyjadril, že Egypt je svedkom ťažkých čias, ktoré si vyžadujú jednotu ľudu, armády a polície.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies