Šiesti utečenci, ktorí sa pokúsili zapáliť bezdomovca počas vianočných sviatkov, sa postavili pred súd

NETKY.SK • 17 Máj 2017, 07:31 • 2 min
Šiesti utečenci, ktorí sa pokúsili zapáliť bezdomovca počas vianočných sviatkov, sa postavili pred súd

BERLÍN - Proces so šiestimi utečencami, ktorí čelia žalobe z pokusu o vraždu, ktorého sa mali dopustiť vlani v priebehu Štedrého večera, keď sa na berlínskej stanici metra Schönleinstrasse pokúsili zapáliť 37-ročného bezdomovca, bude v nemeckej metropole pokračovať v piatok.

slovakia

left justify in out

Už dnes však za zavretými dverami padol rozsudok v prípade 17-ročného mladíka sýrskeho pôvodu, ktorý bol obžalovaný z neposkytnutia pomoci obeti útoku. Mladíka, ktorý sa priznal, že nepomohol, ani keď videl plamene, súd odsúdil na dva týždne odňatia slobody podľa mládežníckeho trestného práva a súčasne mu uložil povinnosť vykonať verejnoprospešné práce.

 

Šesť ostávajúcich obžalovaných vo veku 16-21 rokov, všetko utečencov zo Sýrie a Líbye, riskovalo v zmysle obžaloby smrť bezdomovca, ktorý napokon vďaka zásahu cestujúcich vyviazol bez zranení. Viacerí z nich obvinenie z pokusu o vraždy odmietli, informovalo internetové vydanie denníka Bild.

 

Jeden z nich, 21-ročný mladý muž, sa priznal, že zapálil vreckovku, aby "iba postrašil bezdomovca menším ohníčkom". V žiadnom prípade však podľa vlastných slov neuvažoval o jeho smrti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies