Sierra Leone vyhlásila kvôli ebole trojdňový zákaz vychádzania

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 10:18 • 2 min
Sierra Leone vyhlásila kvôli ebole trojdňový zákaz vychádzania

FREETOWN - Trojdňový zákaz vychádzania, ktorý má pomôcť zastaviť opätovné šírenie eboly, vyhlásili dnes v západoafrickom štáte Sierra Leone.

slovakia

left justify in out

Po predchádzajúcom útlme epidémie tam počas minulého týždňa zaznamenali 55 nových prípadov eboly. Miestne úrady sa preto rozhodli pristúpiť k rovnakému opatreniu, aké úspešne použili už vlani v septembri.

 

Približne šesť miliónov obyvateľov tejto africkej krajiny bude musieť až do nedele zostať vo svojich domovoch. Dobrovoľníci budú za tento čas navštevovať jednotlivé domácnosti a zbierať informácie o nových prípadoch nákazy a úmrtí na ebolu.

 

Akcia sa bude zameriavať hlavne na epicentrá súčasnej epidémie: na vyše miliónové hlavné mesto Freetown a na problematické oblasti na severe štátu.

 

Sierraleonská vláda dúfa, že trojdňový zákaz vychádzania pomôže definitívne ukončiť epidémiu eboly v krajine. Počas predchádzajúceho septembrového zákazu sa podarilo spomaliť šírenie tohto ochorenia.

 

Najhoršia epidémia eboly, aká kedy postihla západnú Afriku, si vyžiadala už vyše 10.300 životov a takmer 25.000 nakazených. Údaje z ostatných mesiacov naznačujú, že epidémia už stráca na intenzite, predovšetkým v Libérii, kde už neevidujú aktuálne prípady.

 

V Sierre Leone zaznamenali doposiaľ 11.866 prípadov eboly, vrátane 3764 smrteľných.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies