Sierra Leone: V krajine sa šíri nákaza cholery a obetí pribúda

NETKY.SK • 21 August 2012, 06:39 • 2 min
Sierra Leone: V krajine sa šíri nákaza cholery a obetí pribúda

Sierra Leone V krajine sa šíri nákaza cholery a obetí pribúda - Svet Najmenej 176 ľudí už zahynulo na choleru v africkom štáte Sierra Leone a ďalších 10. 000 sa infikovalo, uviedla v noci nadnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

img

Najmenej 176 ľudí už zahynulo na choleru v africkom štáte Sierra Leone a ďalších 10.000 sa infikovalo, uviedla v noci nadnes tlačová agentúra AP.

V súvislosti s vypuknutím cholery prezident Ernest Bai Koroma vyhlásil v Sierre Leone núdzový stav a pripravuje sa osobitný rozpočet na potlačenie tejto choroby. Podľa ministerky zdravotníctva požiadali o pomoc aj medzinárodné spoločenstvo.

Od polovice júla a začiatku obdobia dažďov prudko stúpol počet nahlásených prípadov cholery. Za posledných päť týždňov sa potvrdilo 6000 chorých, mnohí ďalší však neboli oficiálne nahlásení, uviedla Medzinárodná federácia spoločností Červeného kríža a Červeného polmesiaca.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona