Sierra Leone prepustila svojho posledného známeho pacienta s ebolou

NETKY.SK • 24 August 2015, 16:03 • 2 min
Sierra Leone prepustila svojho posledného známeho pacienta s ebolou

MAKENI - Zdravotnícke úrady v Sierre Leone dnes prepustili z nemocnice posledného známeho pacienta v krajine nakazeného ebolou.

slovakia

left justify in out

Dnešným prepustením pacienta začína plynúť 42-dňové obdobie, po ktorom bude môcť Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vyhlásiť Sierru Leone za krajinu bez výskytu eboly, ak sa dovtedy neobjaví žiadny nový prípad. Po takomto vyhlásení ostane jedinou krajinou západnej Afriky s prípadmi nebezpečnej infekčnej eboly Guinea, kde terajšia epidémia koncom roka 2013 vypukla.

 

Podľa riaditeľa národného centra pre riešenie krízy vyvolanej ebolou v Sierre Leone, OB Sisaya, si úrady uvedomujú, že stále existuje vysoké riziko, že sa môžu vyskytnúť ďalšie prípady. Sisay uviedol, že "práca sa ešte ani zďaleka neskončila".

 

Od mája 2014, keď bol vírus eboly v Sierre Leone prvýkrát zistený, zomrelo v krajine na chorobu takmer 4000 ľudí. Dnes prepusteným pacientom je matka muža, ktorý zomrel koncom júla.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies