Sierra Leone má druhý prípad eboly, epidémiu pritom úrady pokladali za skončenú

NETKY.SK • 21 Január 2016, 13:28 • 2 min
Sierra Leone má druhý prípad eboly, epidémiu pritom úrady pokladali za skončenú

FREETOWN - Predstavitelia Sierry Leone dnes oznámili, že ich v krajine sa vyskytol už druhý prípad nákazlivého ochorenia ebola odvtedy, čo zdravotnícke úrady ohlásili koniec epidémie. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Prvý prípad eboly v Sierre Leone sa objavil iba deň po tom, čo Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) tento mesiac oznámila, že sa šírenie vírusu eboly v západoafrickom regióne skončilo. Epidémia tohto infekčného ochorenia si predtým vyžiadala vyše 11.000 ľudských životov.

 

Hovorca ministerstva zdravotníctva v Sierre Leone dnes uviedol, že druhý nový pacient je blízkym príbuzným 22-ročnej osoby, ktorá zomrela na ebolu tento mesiac. Nového pacienta umiestnili do karantény a je jednou zo 150 osôb, ktoré zdravotnícke orgány v tejto krajine pozorujú.

 

Členovia rodiny uvedenej obete pripravovali jej telo na pochovanie a vystavili sa tak veľkému riziku, že sa vírusom takisto nakazia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies