Sierra Leone hlási štyri nové prípady ľudí nakazených ebolou

NETKY.SK • 9 September 2015, 06:48 • 2 min
Sierra Leone hlási štyri nové prípady ľudí nakazených ebolou

FREETOWN - Úrady v západoafrickej Sierre Leone zaznamenali v uplynulých dňoch štyri nové prípady nakazenia sa človeka ebolou, a krajina tak stále nemôže byť vyhlásená za zbavenú tohto smrteľne nebezpečného vírusu.

slovakia

left justify in out

Šéf tamojšieho národného strediska pre boj proti ebole, ktorého cituje agentúra AP, v utorok informoval o potvrdení ochorenia troch ľudí z oblasti, kde koncom augusta ebole podľahla 67-ročná žena. Štvrtému pacientovi potvrdili diagnózu v nedeľu.


Šéf epidemiologického strediska Alfred Palo Conteh uviedol, že nakazení ľudia prišli do styku so ženou, ktorá zomrela na ebolu 28. augusta v okrese Kambia na severe krajiny. Napadnutie vírusom u nej potvrdili necelý týždeň po tom, ako tamojší počet nakazených klesol na nulu a začala tak plynúť lehota pre oficiálne vyhlásenie Sierry Leone za zbavenú eboly.


V rámci terajšej epidémie eboly v západnej Afrike, ktorá je najhoršou v dejinách, už zomrelo vyše 11.300 ľudí, z toho takmer 4000 v Sierre Leone.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies