Sieň slávy NHL je bohatšia o ďalšie osobnosti: Sakic, Oates či Bure

NETKY.SK • 13 November 2012, 12:23 • 2 min
Sieň slávy NHL je bohatšia o ďalšie osobnosti: Sakic, Oates či Bure

Sieň slávy NHL je bohatšia o ďalšie osobnosti Sakic, Oates či Bure - Hokej Kanadských hokejových útočníkov Joea Sakica a Adama Oatesa v pondelok slávnostne uviedli v Toronte do Siene slávy zámorskej NHL. Spolu s nimi sa tejto pocty dostalo aj ruskému kano

slovakia

left justify in out

img

Kanadských hokejových útočníkov Joea Sakica a Adama Oatesa v pondelok slávnostne uviedli v Toronte do Siene slávy zámorskej NHL. Spolu s nimi sa tejto pocty dostalo aj ruskému kanonierovi Pavlovi Buremu a švédskemu centrovi Matsovi Sundinovi.

Bure, ktorý si vďaka svojmu nevídanému zrýchleniu vyslúžil prezývku "ruská raketa", prekonal počas kariéry celkovo päťkrát hranicu 50 gólov za sezónu. Kým ruský krídelník bol známy ako ostrostrelec, hlavnou devízou nedraftovaného centra Oatesa boli jeho nahrávačské schopnosti - v základnej časti nazbieral celkovo 1079 asistencií, čo ho v historických tabuľkách radí na šieste miesto.

Sakic na rozdiel od Oatesa figuroval v drafte vysoko, Quebec Nordiques si ho v roku 1987 vybral v prvom kole z 15. miesta. Kanaďan zostal klubu, ktorý sa neskôr zmenil na Colorado Avalanche, verný celú kariéru. Okrem dvoch Stanleyho pohárov získal aj Hartovu trofej pre najužitočnejšieho hráča ligy a Conn Smythe trophy pre najužitočnejšieho hráča play off. Sundin, ktorý takmer celú kariéru zasvätil Torontu Maple Leafs a je stále jedným z najpopulárnejších športovcov kanadskej metropoly, sa stal prvým Švédom s vyše 500 gólmi a tisíckou asistencií.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies