Siemens zruší v Nemecku 1 700 pracovných miest

NETKY.SK • 30 Jún 2013, 14:54 • 2 min
Siemens zruší v Nemecku 1 700 pracovných miest

FRANKFURT - Nemecký priemyselný konglomerát Siemens v rámci reštrukturalizácie svojho podnikania v oblasti energetiky zruší približne 1 700 pracovných miest. Informoval o tom v sobotu nemecký magazín WirtschaftsWoche s odvolaním sa na vyššie postaveného predstaviteľa spoločnosti. Prepúšťanie sa má týkať hlavných výrobných závodov divízie spoločnosti v mestách Erlangen, Offenbach a Mülheim an der Ruhr. O prácu v závode v meste Mülheim, kde Siemens vyrába parné turbíny, príde 140 ľudí, tvrdí nemenovaný zdroj z prostredia odborov. Hovorca skupiny Siemens správu odmietol komentovať.

slovakia

left justify in out

Divízia v decembri informovala, že plánuje v rámci znižovania nákladov zrušiť 1 100 pracovných miest. Snaží sa totiž zvýšiť ziskovosť v energetickom segmente. Energetická divízia vyrába plynové a veterné turbíny, podmorské systémy dodávajúce elektrickú energiu ropným platformám a elektrárňam. Divízia tento mesiac informovala, že zatvorí svoju poslednú firmu podnikajúcu v oblasti solárnej energie po tom, ako sa jej ju nepodarilo predať. Podnikanie v energetike generuje tretinu tržieb skupiny Siemens a počas nasledujúcich dvoch rokov sa bude podieľať viac ako polovicou na plánovaných úsporách v sume 6 mld. eur. Skupina Siemens pôsobí aj na Slovensku a podľa jej webovej stránky ju tvorí 12 spoločností: Siemens s.r.o., Siemens IT Solutions and Services s.r.o., Siemens Program and System Engineering s.r.o., Siemens Enterprise Communications, a.s., Nokia Siemens Networks Slovakia, s.r.o., Siprin, s.r.o., SAT Systémy automatizačnej techniky, spol. s r.o., OEZ Slovakia, spol. s r.o., Osram Slovakia, a.s., BSH domácí spotřebiče s.r.o., BSH Drives and Pumps s.r.o. a Reaktortest, s.r.o.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies