Siemens zruší po celom svete 7800 pracovných miest

NETKY.SK • 6 Február 2015, 12:44 • 2 min
Siemens zruší po celom svete 7800 pracovných miest

MNÍCHOV - Siemens pokračuje v reštrukturalizácii. Dôsledkom bude zrušenie 7800 pracovných miest na celom svete. Informovali o tom agentúry Reuters a DPA.

slovakia

left justify in out

Z toho približne 3300 miest sa zruší v Nemecku, uviedol dnes nemecký koncern. V krátkom čase by sa mali začať rokovania s predstaviteľmi zamestnancov, informovala nová personálna riaditeľka Janina Kugel. Zatiaľ nie je isté, ktorých regiónov, závodov a segmentov sa prepúšťanie dotkne. Rušiť by sa však mali predovšetkým miesta v administratíve.
     

Podľa interných zdrojov sa má rušenie miest zrealizovať v priebehu dvoch rokov. Náklady by sa mali pohybovať v strednom až vyššom trojcifernom miliónovom pásme a započítané by mali byť z veľkej časti vo výsledkoch za prebiehajúci fiškálny rok.
     

"Cieľom nášho firemného konceptu Vision 2020 je vrátiť spoločnosť na cestu trvalého rastu a vyrovnať ziskovosť na úroveň našich konkurentov," povedal predseda predstavenstva Siemensu Joe Kaeser.
     

Kaeser spustil najväčšiu prestavbu koncernu za 25 rokov v máji 2014. V jej rámci napríklad znížil počet divízií zo 16 na deväť. Oblasť medicínskej techniky sa osamostatní a súčasťou konceptu je aj predaj okrajových aktivít.
     

Siemens chce reštrukturalizáciou znížiť svoje náklady o jednu miliardu eur. Úspory sa majú investovať do inovácií, zvýšenia produktivity a rastu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies