Siemens zlepšil celoročný výhľad

NETKY.SK • 4 August 2016, 12:19 • 2 min
Siemens zlepšil celoročný výhľad

FRANKFURT - Spoločnosť Siemens zlepšila prognózu zisku po tom, čo zisk v jej kľúčovej priemyselnej divízii v uplynulom štvrťroku vzrástol o 20 % na 2,2 mld. eur.

slovakia

left justify in out

Zisk na akciu za súčasný finančný rok očakáva na úrovni 6,50 až 6,70 eura, kým podľa skoršej prognózy sa mal pohybovať v pásme 6 až 6,40 eura. Spoločnosť ďalej vo štvrtok informovala, že vo svojom treťom účtovnom kvartáli, ktorý sa skončil v júni, evidovala objednávky v hodnote 21,1 mld. eur, čo predstavujú nárast o 6 %.


Ziskovú maržu firma v období apríl až jún zlepšila na 10,5 % z úrovne 9,8 % v rovnakom kvartáli vlaňajška, zároveň uviedla, že počíta s jej ďalším rastom. Čistý zisk skupiny v treťom účtovnom štvrťroku pod vplyvom jednorazových položiek síce mierne klesol, a to na 1,372 mld. eur z úrovne 1,376 mld. eur, prekonal však odhady analytikov na úrovni 1,161 mld. eur.

 

Firma Siemens pôsobí aj na slovenskom trhu. Skupinu na Slovensku tvoria spoločnosti Siemens, s. r. o., Siemens Program and System Engineering, s. r. o., Siprin, s. r. o., SAT Systémy automatizačnej techniky, spol. s r. o. a OEZ Slovakia, spol. s r. o.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona