Siemens sa dohodol na prevzatí softvérovej firmy Mentor za 4,5 miliardy

NETKY.SK • 14 November 2016, 13:44 • 2 min
Siemens sa dohodol na prevzatí softvérovej firmy Mentor za 4,5 miliardy

FRANKFURT - Nemecký výrobca priemyselných zariadení Siemens AG sa dohodol na prevzatí americkej softvérovej spoločnosti Mentor Graphics Corp. za 4,5 mld. USD.

slovakia

left justify in out

Obe firmy v spoločnom vyhlásení, ktoré zverejnili v pondelok, uviedli, že vedenie spoločnosti Mentor odporučilo akcionárom, aby akvizíciu schválili. Siemens uviedol, že za akcie firmy Mentor zaplatí cenu 37,25 USD za kus, čiže o 21 percent viac v porovnaní s piatkovou uzatváracou cenou.


Spoločnosť Mentor sídliaca v meste Wilsonville v štáte Oregon sa špecializuje na produkciu softvéru používaného na navrhovanie počítačových čipov. Zákazníkov má v rôznych odvetviach, a to od leteckej techniky po spotrebnú elektroniku, a zamestnáva 5 700 ľudí v 32 krajinách. Generálny riaditeľ Siemensu Joe Kaeser vo vyhlásení uviedol, že Mentor je etablovaný technologický líder s talentovanou zamestnaneckou základňou, ktorý umožní doplniť portfólio priemyselného softvéru firmy.

(1 EUR = 1,0904 USD)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona